Niet alleen mensen, maar ook zoekmachines, spiders en bots houden zich aan wetten en afspraken. Wanneer we e-mailen, surfen of chatten, gelden afspraken, normen, wetten en voorschriften. Welk sociaal gedrag schrijven regulerende instanties aan machines voor? Hoe is  het sociaal contract ingeschreven in standaarden en technologische infrastructuur?

In Verbindingsprotocollen brengt het Brusselse arts lab Constant onderzoeksmateriaal samen over hoe mensen, machines en omgevingen verbindingen met elkaar aangaan. De collage van kunstwerken, notities, manuals, instructies, beelden en teksten is te lezen als een ruimtelijke publicatie die gedurende het festival ‘live’ geredigeerd wordt door Constant. In een levende verzameling die zich langs de trappen van STUK beweegt probeert Constant 'zachte' factoren (aantrekkingskracht, affectie, gelijkenis en nieuwsgierigheid) in balans te brengen met de ‘hardheid’ en onomstotelijkheid van formatting, contracten en 'terms of use'-documenten.

- Thu 16-2
** ACTA worksession between 15 and 19hs with Nicolas Malevé
** Kitchain between 18 and 22hs with Femke Snelting and Kate Rich

- Fri 17-2:
** ACTA worksession between 15 and 19hs with Nicolas Malevé

- Sat 18-2
** - Funzie Fonzie Readingmachine: 14h and 16h, short presentations by Michael Korntheuer (scanbot) and Pierre Marchand (Fonzie OCR)
** Open Source Body at 15 and 17hs with Laia Sadurní

- Sun 19-2
** Open Source Body at 15 and 17hs with Laia Sadurní

- Wed 22-2
** !Co LAPseKoDe: demo between 17h and 19h by An Mertens