Lecture performance

Lecture performance

Tobias Revell

In deze lecture performance bespreekt kunstenaar en ontwerper Tobias Revell de relatie tussen magie en technologie vanuit een historisch en hedendaags perspectief. De proliferatie van slimme, schijnbaar intelligente en autonome toestellen zorgde voor nieuwe vormen van interventie, en nieuwe verhoudingen die vaak gehuld zijn in mysterie, technisch of politiek. In zijn praktijk tracht Tobias deze verhoudingen en de manier waarop mythe, magie en het monstrueuze hierin een rol spelen, te onderzoeken in een poging vat te krijgen op deze complexe en gelaagde concepten.

In Artefact: The Act of Magic presenteert Tobias Revell The Finite State Fantasia, een immersieve installatie waarin een onzichtbare, intelligente machine, een poging doet om de tentoonstellingsruimte in kaart te brengen. The Finite State Fantasia is de STUK - KU Leuven coproductie, en werd gerealiseerd met de steun van STRP.
 


Tobias Revell (UK)
°1986, Hampshire

Tobias Revell is een Britse kunstenaar en ontwerper die op een kritische, geëngageerde wijze vraagstukken rond hedendaagse technologie, economie en politiek benadert. In zijn praktijk werkt hij zowel met film, mixed media als beeld terwijl hij ondersteunend theoretisch werk produceert in de vorm van lezingen, essays en papers. In zijn meest recente werk, legt hij zich toe op de wisselwerking tussen mythologie, magie en hedendaagse technologie. Hij is Senior Lecturer in Critical and Digital Design aan het London College of Communication en combineert dit met verschillende posities als gastdocent. Hij werkt momenteel aan zijn doctoraat in het Design Department aan Goldsmiths, University of London en is een stichtend lid van het onderzoek- en consultancycollectief Strange Telemetry. Tobias Revell woont en werkt in Londen.

          

Cinema ZED STUK
wo 22 feb 201720:00

GRATIS, zonder inschrijving

 

lezing in het Engels

Schrijf je in op onze nieuwsbrief