DNA, A Graphic Guide to the Molecule that shook the world

© Rosenfield, Ziff & van Loon

DNA, A Graphic Guide to the Molecule that shook the world

Israel Rosenfield (US), Edward Ziff (US), Borin van Loon (UK)

Met humor, diepgang, filosofisch en historisch inzicht, reikt DNA, A graphic guide to the Molecule that shook the world uit naar een breed scala van lezers door een ingewikkelde wetenschap grafisch weer te geven. Geschikt voor gebruik op scholen, omvat dit boek de vele wonderen van DNA; van de oorspronkelijke ontdekking in 1869 tot het begin van de twintigste-eeuwse debatten over de mechanismen achter erfenis en de diepere aard van evolutie en de verscheidenheid van leven.

Israël Rosenfield ontving een MD van de New York University School of Medicine en een Ph.D. aan de Princeton University. Hij is professor aan de City University van New York en zijn boeken vertaald in verschillende talen, omvatten onder andere The Invention of Memory : een nieuwe kijk op de hersenen ; The Strange , Familiar , and Forgotten: An Anatomy of Consciousness ( herziene en uitgebreide Franse editie , 2005) ; en de satirische roman Freuds ' Megalomania ' , New York Times meest opmerkelijke boek van het jaar. Hij is een Guggenheim Fellow en levert een langdurige bijdrage aan The New York Review of Books . Hij is een frequente spreker op internationale kunst en wetenschaps evenementen en heeft essays en satirische stukken geschreven voor een aantal tentoonstellingscatalogi van hedendaagse kunstenaars.

Edward Ziff studeerde scheikunde aan de Columbia University en promoveerde in de biochemie aan de Princeton University . Hij sloot zich daarna aan bij het laboratorium van DNA-sequencing van pionier Fred Sanger in Cambridge , waar Ziff geholpen oheeft om de eerste DNA- sequencing technieken te ontwikkelen . Hij heeft gewerkt aan de problemen van dierlijk virus gen controle op de Londense Imperial Cancer Research Fund Laboratories en gentranscriptieregulatie in dierlijke cellen aan de Rockefeller University in New York . Ziff is ook een Howard Hughes Medical Institute onderzoeker en zijn onderzoek omvat vele " primeurs " op het gebied van gen structuur en controle , de biologie van kanker , en , meer recentelijk , hersenfuncties . Hij is hoogleraar biochemie en neurale wetenschappen aan de New York University School of Medicine .

Borin Van Loon is sinds 1977 een freelance illustrator. Hij heeft vijftien documentaire stripboeken over onderwerpen van Darwin naar Psychotherapie en Boeddha tot onderwerpen over statistiek ontworpen en geïllustreerd. Hij creëerde een eclectische collage / cartoon muurschildering op het onderwerp van DNA en genetica voor de Health Matters Gallery in het Londense Science Museum .

STUK Expozaal
11 - 22 feb 2015

GRATIS

WO 11 FEB 17:00 - 22:00
DO 12 - ZA 14 FEB 14:00 - 22:00
ZO 15 - DI 17 FEB 14:00 - 19:00
WO 18 - ZO 22 FEB 14:00 - 22:00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief