BEHIND THE HORIZON, 2010

Untitled

BEHIND THE HORIZON, 2010

Ief Spincemaille

I am sitting on the beach and I keep a yardstick in front of me, parallel with the horizon. They say that the earth is round and I want to verify whether this is true. But either my yardstick is too short or the earth is not round enough.
Ief Spincemaille, childhood memory

 

In Behind the Horizon probeert Ief Spincemaille de kromming van het aardoppervlak weer te geven.

Op 14 mei 2010 trok hij, samen met 285 vrijwilligers en een gigantische meetlat, naar het strand van Oostende. Het middelpunt van de meetlat rustte op de grond, vijf kilometer links en rechts van dit centrum reikt de hoogte al tot 229cm boven het aardoppervlak. Twintig meter aan elkaar gemonteerde beelden visualiseren de kromming van het aardoppervlak over een afstand van 10,8km. 

 

Ief Spincemaille (B)
°1976, Leuven

Ief Spincemaille is een Belgisch beeldend kunstenaar die woont en werkt in Leuven.  Spincemaille ‘s praktijk varieert van fotografie en video tot installatie, gebruikmakend van uiteenlopende materialen, afhankelijk van concept. Daarnaast is hij ook sinds 2006 actief als onafhankelijk set designer. Spincemaille studeerde af als master in de Filosofie aan de KULeuven en studeerde jazz, moderne muziek en muziek en technologie aan de L'aula de Musica in Barcelona. Samen met Kurt d'Haeseleer coördineert hij sinds 2010 de organisatie Werktank, een productieplatform voor mediakunst.

Concept Ief Spincemaille | Realisatie Ief Spincemaille en Wies Hermans | Fotografie Clara Hermans | Een productie van WERKTANK en Vrijstaat O Met steun van de Vlaamse Overheid

9 - 21 feb 2016

GRATIS

Opening 9 feb 19:30 – 23:00
10 -21 feb
wo - za 14:00 – 22:00
zo - di 14:00 – 19:00 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief