NEBULAGRAMME SERIES, 2014

© Charlotte Charbonnel

NEBULAGRAMME SERIES, 2014

Charlotte Charbonnel

In Nebulagramme Series werden een reeks wolken in de rand van het glas geëtst. De witte ets smelt weg in het glas, lijkt bijna te verdwijnen en creëert zo de illusie dat de wolk tussen twee microscopische slides werd gevangen. Charbonnel wil hiermee de vluchtige toestand van een wolk vastleggen en de waarneming van het beeld bevragen.

De natuur speelt een belangrijke rol in het werk van Charbonnel. Zo bestudeert en verzamelt ze naast wolken bijvoorbeeld ook de trillingen van het fluiten van de wind. Ze poogt in haar werk fenomenen waarvoor de mens altijd al een zekere fascinatie heeft gehad, te herontdekken.  

 

Charlotte Charbonnel (FR)
°1980, Parijs

De Franse kunstenares Charlotte Charbonnel woont en werkt in Parijs. In haar praktijk vermengt ze video-installatie met sculptuur, geluid, mechanica, electronica en computertechnologie. Werkend op de rand van kunst en wetenschap, laat ze zich verder inspireren door haar werkomgeving, waarbij ze vaak in dialoog treedt met de ruimte. Charlotte Charbonnel studeerde aan de Ecole des Beaux-Arts de Tours (2004) en de Ecole Nationale Supérieure des Arts Décoratifs de Paris (2008). Ze wordt vertegenwoordigd door Backslash Gallery in Parijs.

9 - 21 feb 2016

GRATIS 

Opening 9 feb 19:30 – 23:00
10 -21 feb
wo - za 14:00 – 22:00
zo - di 14:00 – 19:00 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief