SILENT SKY PROJECT, 2004 – ongoing, Artefact herproductie, 2016

© Silent Sky Project#60 July 11th 2014, 13.22 – 13.52 pm, 9 participants, Park Kultury, Moscow, Russia.

SILENT SKY PROJECT, 2004 – ongoing, Artefact herproductie, 2016

Rob Sweere

As a child we have been lying on our back in the grass and spend time looking into the sky. We looked at the clouds, gazed into space and gave room to our fantasies, our dreams, careless of culture, time and place.

And how often do we give ourselves this opportunity just to dream and do nothing special, now that we are grown up?  How much do you really see, how conscious are you of your daily surrounding? 

Voor het Silent Sky Project nodigt Nederlands kunstenaar Rob Sweere mensen uit om samen in een bijzondere context, liggend op de rug, naar de hemel te kijken. Samen met anderen kijk je vanuit je eigen innerlijke universum naar een ander universum. Of misschien ervaar je dat als één en hetzelfde? Sweere creëert samen met de deelnemers een gelegenheid om hun plek op deze aardbol op een andere manier te ervaren.

Het Silent Sky Project is een participatiekunstwerk dat sinds 2004 op verschillende plekken over de hele wereld werd uitgevoerd. Op 10 februari 2016, vindt om 12u de editie plaats op het Ladeuzeplein in Leuven. Na een korte inleiding in de Centrale Bibliotheek start de 30 minuten durende performance, gevolgd door een nagesprek bij een verwarmende kop soep. Inschrijven is verplicht via ticket@stuk.be.

Beelden van eerdere Silent Sky Projects werden verspreid in de stad. Je kan ze onder andere terugvinden aan STUK, OPEK, het Provinciehuis, Bibliotheek Tweebronnen en de Centrale Bibliotheek. Een beeld van deze editie zal kort na 10 februari eveneens verschijnen op het Ladeuzeplein. 


Rob Sweere (NL)
°1963, Boxmeer

Rob Sweere is een Nederlandse kunstenaar, die woont en werkt in Arnhem. Sinds de jaren ’90 produceert hij grootschalige sculpturen, die gerealiseerd en tentoongesteld worden op publieke plaatsen doorheen Nederland.  Natuur, reflectie, aanbidding, tijdelijkheid en rust zijn concepten die centraal staan in zijn oeuvre. Met het participatieproject Silent Sky Project# reist hij sinds 2004 de wereld rond. Sweere studeerde aan de Academie van St. Joost in Breda, Artez Arnhem en aan de Rijksacademie van Amsterdam. Hij wordt vertegenwoordigd door Galerie Bart. 

Leuven
di 9 feb 2016 - zo 21 feb 2016Ongoing

GRATIS

Schrijf je in op onze nieuwsbrief