All Colours White, 2016 (Artefact coproductie)

© Troika, All Colours White, 2016 Photo © Troika 2016

All Colours White, 2016 (Artefact coproductie)

Troika

De lichtsculptuur All Colours White onderzoekt de relatie tussen het natuurlijke en artificiële, en de pluraliteit van schijnbaar ondeelbare entiteiten en ervaringen. Het bestaat uit een mechanisme dat rood, blauw en groen licht projecteert op een canvas-sculptuur in een continue loop van 12 minuten. De kleuren, aanvankelijk gescheiden, lopen langzaamaan in elkaar over en creëren een ingewikkeld spectrum tot de gehele vermenging overgaat in puur wit licht. In tegenstelling tot de gesloten black box systemen, toont All Colours White de technologische component van de installatie. Het durft zo te stellen dat begrijpen hoe het werkt niet noodzakelijk de magische ervaring ondergraaft.

In de installatie komen het natuurlijke en het digitale samen. De specifieke combinatie van rood, blauw en groen verwijst naar de kleuren die onze digitale ervaring mediëren terwijl het samengesteld kleurenspectrum inherent aan wit licht van zichzelf uit natuurlijk is. Vanuit een bijzondere aandacht voor de temporaliteit, subjectieve ervaring en parameters via dewelke we de wereld ervaren, onderzoekt All Colours White dat wat samen bestaat, maar niet tegelijkertijd ervaren kan worden.


TROIKA (DE/DE/FR)
°2003, Londen

Sinds 2003 vormen Eva Rucki (°1976, Duitsland), Conny Freyer (°1976, Duitsland) en Sebastien Noel (°1977, Frankrijk) het kunstenaarscollectief Troika. Samen delen ze een uitgesproken interesse in de relatie tussen wetenschap en kunst, animatie en het menselijk handelen. In hun werk bevragen ze noties van kennis en controle. Ze analyseren wat het betekent om mens te zijn in een technologisch tijdperk en wat de impact is van technologische vooruitgang op individuele actie. In werken zoals Squaring the Circle, All Colours White, Cloud, Sonic Marshmallow en de verschillende iteraties van Electroprobe Installations hanteert Troika technologie, magie, wetenschap en kunst als manieren om de onmogelijke, onverifieerbare en irrationele elementen van alledaagse objecten te onderzoeken. Troika werkt vanuit Londen en wordt vertegenwoordigd door Kohn Gallery in Los Angeles en OMR in Mexico City.

     

 

21 FEB - 9 MAA 2017

GRATIS

openingsuren expo

21 feb: 19:30-23:00 (opening)
22 feb – 9 maa: 
wo–za  14:00-22:00 
zo–di  14:00-19:00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief