Mirror Pieces, 2014

© Mirror Pieces - Tim-Etchells - Neon 2014 - Image Courtesy of the Artist

Mirror Pieces, 2014

Tim Etchells

In het werk Mirror Pieces speelt Tim Etchells in verschillende set-ups met de woorden ‘optical illusions, political delusions, poetical confusions’. Zonder de betekenis volledig vast te leggen, daagt Etchells de bezoeker uit om na te denken over de mogelijke relaties tussen de woorden in de context waarin het werk gepresenteerd wordt: de tentoonstelling en de bredere samenleving. In The Act of Magic introduceert zijn werk een verschuiving van het gebruik van het instrumentarium van de  magiër om goedaardige illusies te creëren naar het toepassen van dezelfde methodes om te misleiden en te manipuleren in een poging macht en controle te verwerven.

De neonsculpturen van Tim Etchells gaan terug op zijn fascinatie als kunstenaar, schrijver en performer voor taal en haar tegenstrijdige aspecten; de snelheid, helderheid en levendigheid waarmee het verhaallijnen, beelden en ideeën kan overbrengen en tegelijkertijd haar verbazende neiging om steeds opnieuw een rijk veld van onzekerheid en ambiguïteit te creëren.

Mirror Pieces werd geproduceerd voor Order Cannot Help You Now in Argos, Brussel, tijdens KunstenFestivalDesArts 2014 en werd voor STUK in een andere set-up, aangepast aan de architectuur van het gebouw, geherinstalleerd.


Tim Etchells (UK)
°1962, Sheffield

De Britse kunstenaar en schrijver Tim Etchells staat bekend omwille van zijn performances, videokunst, fotografie, installaties en schriftelijke projecten. Daarnaast leidt hij ook de performance groep Forced Entertainment. Centrale thema’s in zijn praktijk zijn hedendaagse identiteit en de stedelijke ervaring, de menselijke relatie met fictie en media, en de grenzen van representatie. Een groot deel van zijn werken, die zich vaak afspelen in de publieke ruimte, onderzoeken de tegengestelde aspecten van taal op een speelse en poëtische manier. Tim Etchells woont en werkt in Sheffield en Londen. Hij is als Professor Performance & Writing verbonden aan de Universiteit van Lancaster. Hij wordt vertegenwoordigd door Jenkins Johnson Gallery (US, San Francisco en New York) en VITRINE (Londen en Basel).

      

21 FEB - 9 MAA 2017

GRATIS

openingsuren expo

21 feb: 19:30-23:00 (opening)
22 feb – 9 maa: 
wo–za  14:00-22:00 
zo–di  14:00-19:00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief