Night Soil #1/ Fake Paradise, 2014 & Your Karma is Leaking, 2012 (Artefact re-production)

Next Level: Melanie Bonajo - Night Soil

Night Soil #1/ Fake Paradise, 2014 & Your Karma is Leaking, 2012 (Artefact re-production)

Melanie Bonajo

In de film Night Soil #1/ Fake Paradise introduceert de Nederlandse kunstenares Melanie Bonajo het Ayahuasca ritueel, een ritueel dat in oorsprong afstamt van oude Amazone tradities. Tijdens een ceremonie drinken deelnemers onder begeleiding van een shaman een psychedelische mix van verschillende plantenextracten en bereiken daardoor een andere staat van bewustzijn. Bonajo onderzoekt verder de invloed van deze alternatieve staten van zijn op de sociale, politieke en religieuze samenleving en stelt vast dat Ayahuasca wel eens hetzelfde effect zou kunnen hebben op de hedendaagse samenleving als LSD in de jaren ‘60.
Night Soil #1/ Fake Paradise is de eerste film in de trilogie, Night Soil, een serie experimentele films in semi-documentaire stijl die ingaan tegen de lineaire vooruitgang van het kapitalistisch systeem. Elke film verkent trends die buiten de socio-politieke normen van de consumptiemaatschappij vallen en zich meestal in de illegaliteit afspelen. Night Soil #2/ Economy of Love en Night Soil #3/ Nocturnal Gardening vervolledigen de reeks.

Naast de film presenteert Bonajo in Artefact het werk Your Karma is Leaking, een print die als poster wordt aangeboden.


Melanie Bonajo (NL)
°1978, Heerlen

De multidisciplinaire praktijk van de Nederlandse kunstenares Melanie Bonajo omvat film, performance, installaties, muziek, events en photografie. In haar werk onderzoekt ze de toenemende vervreemding van het individu als gevolg van de technologische vooruitgang en de consumptiecultuur. Bonajo reageert tegen het verlies van menselijke, spirituele/religieuze en traditionele waarden en het verdwijnen van connecties tussen individuen.  De spirituele leegheid van de huidige generaties, de complexe relatie tussen mens en natuur, existentiële vragen en ideeën rond classificatie, gender en waarden en normen staan centraal in haar werk. Melanie Bonajo studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en resideerde aan de Rijksakademie voor Beeldende Kunst in Amsterdam (2009-2010) en de ISCP in New York (2014). Ze woont en werkt in Amsterdam en New York, en wordt vertegenwoordigd door Akinci, Amsterdam.

     

Installation display Melanie Bonajo, Clemence Seilles en Theo Demans

  • Nisimazine Rotterdam 2015 - Interview with Melanie Bonajo
21 FEB - 9 MAA 2017

GRATIS

openingsuren expo

21 feb: 19:30-23:00 (opening)
22 feb – 9 maa: 
wo–za  14:00-22:00 
zo–di  14:00-19:00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief