Rogue Waves, 2015

© Femke Herregraven, Rogue Waves, 2015, detail, Infosphere / ZKM (DE)

Rogue Waves, 2015

Femke Herregraven

In het werk van Femke Herregraven dat gepresenteerd wordt in Artefact staan de financiële markten en specifiek de praktijk van 'high frequency trading' centraal. In haar werk geeft ze deze ultrasnelle financiële transacties een materiële vorm en fysieke aanwezigheid.
Rogue Waves is een sculpturaal werk dat bestaat uit een reeks gegraveerde metalen sticks. Ze herinneren aan 'tally sticks', oude objecten die vroeger gebruikt werden om financiële transacties bij te houden. Herregravens sculpturen geven een handelspatroon weer van een specifiek voorval waarin een algoritme illegaal financiële markten manipuleerde.


Femke Herregraven (NL)
°1982, Nijmegen

Het multimediale werk van Femke Herregraven baseert zich op de spanning tussen het materiële en het digitale. Als kunstenaar is ze geïnteresseerd in de machtsstructuren en relaties tussen financiële markten, internationale wetgevingen, geopolitieke verhoudingen, ethiek en de wereldwijde klimaatverandering. Zo onderzoekt ze onder andere de geopolitieke infrastructuren en machtsverhoudingen en focust ze zich op de wereldwijde financiële sector. Herregraven confronteert de toeschouwer met controversiële politieke en economische narratieven. Via games, video’s, prints, tekeningen, installaties en sculpturen worden thema’s zoals internationale belastingontduiking (bv. Taxodus) op een speelse en luchtige wijze aangehaald. Femke Herregraven woont en werkt in Amsterdam. Ze wordt vertegenwoordigd door Future Gallery en bereidt momenteel een solotentoonstelling voor in Future Gallery, Berlijn. 

 

21 FEB - 9 MAA 2017

GRATIS

openingsuren expo

21 feb: 19:30-23:00 (opening)
22 feb – 9 maa: 
wo–za  14:00-22:00 
zo–di  14:00-19:00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief