Jan Swerts + amiina present Fantômas + Helm (live A/V) + MIAUX + Maris

Kijk, Jessica, kijk naar al die lege wegen.

Jan Swerts + amiina present Fantômas + Helm (live A/V) + MIAUX + Maris

TIMING

16:00MarisSTUK Labozaal
17:20amiinaSTUK Soetezaal
18:30MIAUXSTUK Labozaal
20:30Jan SwertsSTUK Labozaal
22:00HelmSTUK SoetezaalAls tiener werd
Jan Swerts betoverd door Wim Mertens, Philip Glass en Keith Jarrett. Recentelijk opnieuw door neoklassieke componisten als Max Richter en Jóhann Jóhannsson, maar evengoed door singer-songwriters als Joni Mitchell en Nick Drake.  

Vorig jaar spreidde Swerts zijn post-apocalyptische wereld Schaduwland tentoon: de soundtrack van een braakland na een grote ramp, de soundtrack van zijn horrorjaar 2014. Live is Schaduwland een lange trip tot de laatste stuiptrekking: met een wervelende start, langs een dromerige elektronisch pad tot een desolaat niemandsland waar enkel de piano overeind blijft.


Het Ijslands strijkkwartet amiina werd oorspronkelijk gevormd door 4 studentes van het Reykjavik college of music. Nadien toerden ze jarenlang mee als strijkkwartet van Sigur Rós. Met hun nieuwe album Fantômas, oorspronkelijk de soundtrack van Louis Feuillades film uit 1913, tovert amiina een donkere, spookachtige soundtrack bij dit verhaal over diefstal, moord en blackmail met viool, cello, percussie, harp en elektronica tot een beklijvende post-rock cocktail.  Stel je een gedownsizede versie van Godspeed You! Black Emperor voor terwijl de kinderen boven liggen te slapen.


Helm is de schuilnaam van de Brit Luke Younger die al een tijdje ronddwaalt op het interessant Berlijnse PAN-label. Hij fabriceert potige, vernieuwende elektronische soundscapes waarvoor hij zijn inspiratie uit de meest ongewone bronnen haalt.

 


Met haar nieuwe album
Hideway is de Antwerpse Casio-synthprinses Mia ’Miaux Prce aan haar vijfde release op Ultra Eczema toe. Badend in melancholie worden we herinnerd aan eightiespop, synthsoundtracks en krautrockpioniers. Een plaat om bij weg te dromen en te ontwaken in een stad waar de tijd is blijven stilstaan.Maris is het soloproject van de Leuvense zangeres Mariske Broeckmeyer dat vorm kreeg tijdens haar verblijf in Ijsland alwaar ze compositie en sounddesign studeerde. Haar debuutplaat On Gods and Other Things verscheen eind 2016 op Rat Records. Scherpe sounds en stevige beats klinken vol en gelaagd en bevatten messcherpe vocals, die een gevoelige snaar raken.
  

STUK Labozaal
zo 5 mrt 201716:00
basisSTUKkaart
kassa€ 22€ 20
vvk€ 20€ 18

Schrijf je in op onze nieuwsbrief