Magic Show: Trylologi

© Kasper Risbøl Hemme

Magic Show: Trylologi

David Tholander & Frederikke Larcheveaut Tholander

Een goochelaar verklapt nooit zijn geheimen. Een psychologe onthult de geheimen van het menselijk brein. In de performance / goochelshow Trylologi [Magicology] worden magie en psychologie samengebracht. Psychologe Frederikke Tholander en goochelaar David Tholander gebruiken magie om de werking van menselijke perceptie en cognitie uit de doeken te doen. De performance is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, optische illusies en goocheltrucs. De trucs van de goochelaar worden niet onthuld maar samen met het publiek onderzoeken David en Frederikke welke achterpoortjes in het menselijk brein een goochelaar gebruikt om te verbazen, te verrassen en te entertainen.

Trylologi


Frederikke Larcheveaut Tholander
(DK)

Frederikke behaalde haar Master in psychologie van de Aarhus Universiteit. Ze werkt als senior user designer bij Designlt in Aarhus, Denemarken. Ze is er verantwoordelijk voor de creatie van inspirerende en gebruiksvriendelijke ervaringen die ze ontwikkelt op basis van haar kennis van menselijke cognitie, perceptie, gedrag en emotie, en door gebruikers te betrekken in onderzoek en co-creatie.

David Tholander (DK)
1986, Aalborg
David Tholander studeerde fysiek theater aan de École Internationale du Théâtre Jacques Lecoq, Paris en lid van het Franse theatercollectief Collectif Krumple. In zijn praktijk als goochelaar bestudeert hij magie en goochelkunst vanuit verschillende perspectieven - in praktijk, theorie en expressie. Hij verkent hoe magie zich verhoudt tot andere genres en welke alternatieve vormen ontwikkeld kunnen worden in de uitvoering en ervaring van magie.


    

 

STUKcafé
za 25 feb 201720:00

gratis

Zonder reservatie maar met beperkte zitcapaciteit.
Vroeg komen is de boodschap.


Schrijf je in op onze nieuwsbrief