Every Cell is a Bell // Every Angle is an Angel

EVERY ANGLE IS AN ANGEL - SHANA MOULTON

Every Cell is a Bell // Every Angle is an Angel

Shana Moulton

I am always in search of magic, as a way to escape mundanity. To fulfill this quest, I convoke fantasies and hallucinations. Sometimes, in everyday life, we still manage to perceive way-outs towards reverie.
Shana Moulton interviewed by Lia Rochas Paris, "Shana et les objets parlant", Standard Magazine, December 6, 2011


In de film en sculpturale installatie Every Angle is an Angel en Every Cell is a Bell ontmoeten we Cynthia, het alter ego van de Amerikaanse kunstenares Shana Moulton. Cynthia is een vrouw die op zoek is naar zelfverbetering en zich op allerlei alternatieve remedies en medicatie stort in een poging haar doel te bereiken. In beide werken wandel je als kijker een wereld binnen waar kleuren, objecten, symbolen en goederen de baas zijn. Via haar alter ego, keurt Moulton de drang naar perfectie af die onze samenleving en onze mindset domineert, stelt ze alternatieve gezondheidssystemen voor lichaam en geest in vraag, en kaart ze op kritische wijze de New Age spiritualiteit, tv esoterisme en hedendaagse gezondheidsrage aan.

De titels, Every Angle is an Angel en Every Cell is a Bell, verwijzen naar het boek Journeys Into the Bright World (1978),waarin auteur Marcia Moore haar persoonlijke, therapeutische ervaringen met de drug ketamine beschrijft.

Shana Moulton - Every Cell Is a Bell in Kunsthaus Glarus, May 22 - August 21, 2016
Interview ihkv solo-tentoonstelling Journeys Out of the Body, June 18 - October 9, 2016, Museum of Fine Arts, St. Petersburg, Florida


Shana Moulton (USA)
°1976, Oakhurst, Californië

Shana Moulton creëert video’s en performances met suggestieve verhullende verhaallijnen. Met een combinatie van verontrustend scherpe humor en een low-tech pop sensibiliteit, speelt ze een personage wiens interacties met de alledaagse wereld tegelijkertijd doodgewoon en surreëel zijn en dat in een huiselijke sfeer die lichtjes verdraaid is. Terwijl haar protagonist de enigmatische en mogelijks magische eigenschappen van haar huiselijke omgeving probeert te navigeren, hanteert Moulton objecten en gebruiksgoederen die zowel banaal als oneigenlijk zijn. Shana Moulton studeerde aan de Universiteiten van Californië, Berkeley en Carnegie Mellon, Pittsburgh. Ze volgde ook opleidingen aan Skowhegan School of Painting and Sculpture in Skowhegan, Maine en De Ateliers in Amsterdam. Moulton woont en werkt in Brooklyn, New York. Ze wordt vertegenwoordigd door Gimpel Fils, Londen, Gregor Staiger, Zürich en Crevecoeur, Parijs.

    


Nog meer Shana Moulton
Op vrijdag 17 februari om 20:00 opent in NICC een nieuwe tentoonstelling van Shana Moulton met een nieuwe installatie, video en een performance.
 
Vitrine
Shana Moulton
Outhouse Portal
(18.02.17 - 02.04.17)
 

 

21 FEB – 9 MAA 2017

GRATIS

openingsuren expo

21 feb: 19:30-23:00 (opening)
22 feb – 9 maa: 
wo–za  14:00-22:00 
zo–di  14:00-19:00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief