Fennesz with Lillevan visuals + Cloud Boat + patten + Rauelsson + Yves De Mey + Inwolves

Lillevan + Fennesz "Saffron Revolution / Rain" HD

Fennesz with Lillevan visuals + Cloud Boat + patten + Rauelsson + Yves De Mey + Inwolves

Het concert van Fennesz with Lillevan visuals + Yves De Mey op zondag 23/2, het slotconcert van het Artefact music festival, wordt om organisatorische redenen verplaatst van Het Depot naar STUK. Om het wat overzichtelijker te houden, maken we er één lange slotdag van die van de namiddag doorloopt tot de late avond. Alle reeds gekochte tickets voor die dag (zowel via STUK als Het Depot) geven toegang tot de hele concertdag. Hier is de aangepaste timing:

15:00doors
15:15 - 16:05Inwolves
16:30 - 17:20Rauelsson
17:45 - 18:35patten
19:00 - 19:50Cloud Boat
20:00 - 21:00pauze
21:15 - 22:05Yves De Mey
22:30 - 23:30Fennesz with Lillevan visuals



NAMIDDAGLUIK: Cloud Boat + patten + Rauelsson + Inwolves


Misschien wel een van de meest onterecht onderbelichte pareltjes van 2013 kwam van Cloud Boat: hun debuutplaat Book of Hours is intieme, melancholische wegdroomelektronica voor de late uren. Op zoek naar vergelijkingspunten valt geregeld de naam James Blake – een jeugdvriend van het duo, waarvan ook Cloud Boat-zanger Tom Clarke beschikt over een pakkende falsetstem, die wonderwel past bij de delicate beats en filmische gitaren van kompaan Sam Ricketts.

Een andere Londenaar, die zich liever in wat mysterie hult, is patten, een van de recentere toevoegingen aan het legendarische Warp-label. Eclectische elektronica die flirt, speelt en vernieuwt met de bagage van illustere voorgangers als Boards of Canada, Plaid en Autechre. Zijn nieuwere werk kiest wat voor beats, getuige de EP EOLIAN INSTATE van afgelopen jaar of zijn nakende tweede plaat ESTOILE NAIANT, die een dag na zijn Artefact-passage verschijnt.

Raúl Pastor Medall laat zich op het podium graag Rauelsson noemen, en ook hij laat zich niet graag tot één genre beperken. Waar de in Portland, Oregan wonende Spanjaard nog debuteerde met huiskamerfolk kan de klassiek-meets-elektronica-aanpak van zijn derde album Vora (2013) moeiteloos naast schoon volk als Hauschka of Peter Broderick staan – met die laatste werkte Rauelsson trouwens al samen.

De openingsact komt uit eigen land: Inwolves is het nieuwe project van Zita Swoon Group-drumster Karen Willems, live begeleid door Ward Dupan (Low Vertical) en Jürgen de Blonde (de portables). Geluiden uit het Meetjesland inspireerden hen tot een even surrealistische als filmische trip.

AVONDLUIK: Fennesz with Lillevan visuals + Yves De Mey

‘Imagine the electric guitar severed from cliché and all of its physical limitations, shaping a bold new musical language.’ Met computer en gitaar creëert Oostenrijker Christian Fennesz al jaren even indringende als intieme elektronica. Als u steriele computerexperimenten verwacht, think again, want de composities die Fennesz maakt klinken levendig en weelderig. Alsof u naar een opname van het insectenleven in het regenwoud luistert. Naast alle studio-albums, samenwerkingen (met o.a Sparklehorse en Ryuichi Sakamoto), remixes en soundtracks die Fennesz maakte, zijn er zelfs ook al eerbetonen aan hem verschenen, van onder meer Tim Hecker.
Op deze tour werkt Fennesz opnieuw samen met de Berlijnse video- en mediakunstenaar Lillevan, ook bekend als mede-oprichter van electronicaband Rechenzentrum - waarmee hij in 2005 nog in STUK speelde. Lillevan werkte al samen met artiesten uit het hele muziekspectrum, van opera tot experimentele electronica, van dans tot klassiek, en speelde op topfestivals als Transmediale.     

Voor het voorprogramma zorgt een grote naam uit de Belgische elektronica-scene: Yves De Mey, de helft van Sendai (met Peter Van Hoesen) en in een niet zo ver verleden bekend als Eavesdropper maar sinds vier jaar actief onder eigen naam. Denk aan analoge productie en vintage synths, denk aan de schemerzone tussen ambient, elektronica en noise, en laat je vooral helemaal meeslepen. 

  • Cloud Boat - Youthern (Official Video)
  • Rauelsson - Fluvial
  • patten - Drift
STUK Labozaal
zo 23 feb 201415:00
basisSTUKkaart
kassa€ 16€ 14
vvk€ 14€ 12

Tickets geven toegang tot de hele slotdag, zowel het namiddagluik met o.a. Cloud Boat en het avondluik met o.a. Fennesz.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief