Huesos/Piedras/Flores (2011)

© M.García-Ibañez

Huesos/Piedras/Flores (2011)

María García-Ibañez (ES)

Het werk Huesos/Piedras/Flores behandelt concepten als ‘oorsprong’, ‘herinnering’ en ‘tijd’. We zien botten, stenen en bloemen op een tafel. De scène doet denken aan een ritueel of een begrafenis: een reis van deze wereld naar het onbekende. Maar de botten zijn niet echt. María García-Ibáñez heeft ze op zeer precieze wijze gemodelleerd uit keramiek. García-Ibánez creëert vaak objecten en situaties die geassocieerd worden met specifieke tijden zoals de prehistorie. Tekenen vormt een essentieel onderdeel van haar proces. Op die manier toont ze haar interesse voor geologie en anatomie.

Het werk van García-Ibáñez vertroebelt de grenzen tussen sculptuur en tekening, wetenschap en fictie. Ze biedt een nieuwe manier om naar de dingen te kijken waardoor we de magie achter het alledaagse kunnen ontdekken. García-Ibáñez werkt momenteel aan haar eerste kunstenaarsboek. 

MANOs (2011): CERAMIC GLAZE, TRANSLET AND GOLD, 3 x 35 x 22 CM | cOuRTEsY THE ARTIST MANDÍBuLA (2011): CERAMIC GLAZE, 15 x 20 x 20 CM | cOuRTEsY THE ARTIST 

STUK Studio
13 - 23 februari

gratis

wo - za 14:00 - 22:30
zo - di 14:00 - 19:00 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief