LIquId cONsONANT (2012), AMpLER TONGuE TRANsIT (2012)

© A.Barham

LIquId cONsONANT (2012), AMpLER TONGuE TRANsIT (2012)

Anna Barham (UK)

In Liquid Consonant zien we op een scherm een digitaal geanimeerd hoofd dat Griekse woorden uitspreekt die gerelateerd zijn aan beweging en die allemaal de letter rho bevatten. Het fysieke van het spreken wordt geaccentueerd door de geluidseffecten en door het mechanische hoofd met zijn sensuele maar levenloze uitstraling. Naast het werk bevindt zich Ampler Tongue Transit, een set van zes tekeningen samengesteld uit anagrammen. Die tekeningen zijn meer dan enkel een presentatie van de mogelijkheid van betekenis die vervat zit in een reeks letters. Barham gebruikt ze ook als een manier van schrijven. Barham is geïnspireerd door Plato’s dialoog Cratylus, waarin de oorsprong van taal en de relatie tussen geluid en betekenis worden onderzocht.

Anna Barhams kunst bestaat uit performance, videokunst en tekeningen. Veel van haar werk draait rond teksten geschreven volgens zelfopgelegde regels, meestal in de vorm van anagrammen. Op die manier verkent Barham de spanning tussen technologische processen en subjectiviteit. Haar werk accentueert de plasticiteit van taal en de collaboratieve en actieve rol die een individu inneemt bij de constructie van betekenis. 

LIquId cONsONANT PRODUCTION STILL - HD VIDEO WITH SOUND, 60S LOOP | AMpLER TONGuE TRANsIT SET OF 6 DRAWINGS, BIRO ON PAPER, OVERALL DIMENSIONS 307.5 x 88 x 4CM 

STUK Expozaal
13 - 23 februari

gratis

wo - za 14:00 - 22:30
zo - di 14:00 - 19:00 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief