ON AIR, 2009

© Courtesy Galerie Perrotin

ON AIR, 2009

Laurent Grasso

De film On Air, oorspronkelijk geproduceerd voor de Sharjah biënnale, speelt zich af in het woestijnlandschap van de Verenigde Arabische Emiraten. Hoofdrolspelers zijn een valkenier en zijn valk, uitgerust met een micro-camera in de nek. De film alterneert tussen overzichtsbeelden en subjectieve shots van de vogel in vlucht en stelt vragen naar perspectief of referentiepunt. Meer bepaald het vogelperspectief en verglijdend perspectief – zoals ook verkend in de films Radio Ghost (2004), Uraniborg (2012) en Soleil Noir (2014) - komen aan bod.

Grasso eigent zich een oude jachtmethode toe en transformeert de vogel in een spion. Hij stelt het gebruik van drones in die delen van de wereld aan de kaart, en spoort ons aan na te denken over onze aanwezigheid in de wereld en de invasie van wetenschap en technologie. 

Bekijk hier een preview van On Air.

 

Laurent Grasso (FR)
°1972, Mulhouse

Laurent Grasso is een Franse kunstenaar die werkt en leeft in Parijs en London. In zijn multidisciplinaire praktijk, speelt Grasso met en verhoudt hij zich tot licht, geluid, radio- en electromagnetische golven, natuurlijke, paranormale en meteorologische fenomenen. Hij combineert oude angsten, wetenschappelijk bewijs en dreigende hedendaagse mythologieën in zijn werk dat gewijd lijkt aan het mysterieuze en onverklaarbare, zijn toeschouwer zowel verleidend als angst aanjagend. Grasso studeerde aan de Ecole Nationale Supérieure des Beaux Arts in Parijs, de Cooper Union School in New York en Central Saint Martin’s College of Art and Design in London. Hij wordt vertegenwoordigd door Galerie Perrotin, Galerie Valentin, Sean Kelly Gallery, Galleria Alfonso Artiaco, Edouard Malingue Gallery en Nomiya.

9 - 21 feb 2016

GRATIS

 

Opening 9 feb 19:30 – 23:00

10 -21 feb

wo - za 14:00 – 22:00

zo - di 14:00 – 19:00 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief