EVENT HORIZON, 2015

event-horizon-12jan2015

EVENT HORIZON, 2015

Lawrence & Vincent Malstaf

In de installatie Event Horizon, dansen stofpartikels in een lichtstraal die traag de donkere ruimte scant. De bezoeker wordt uitgenodigd een gasmasker aan te doen en wordt getuige van de stille complexiteit van materie die met millioenen fragmentjes een tijdelijk micro universum vormen. Bewust van de eigen adem, treedt de materie op de voorgrond, dansend in de licht- en luchtstromen van de black box, op de soundtrack van verre geluiden van mensen die de lege ruimte vullen.

Met de uitdagingen op vlak van ecologie, bevolkingsgroei en onze steeds groeiende noden in gedachten, zochten de broers Malstaf naar een manier om uit te zoomen en stil te staan bij ons tijdelijk bestaan op ‘ruimteschip aarde’. De bedoeling: ‘Een werk te maken met een minimum aan materiaal en een zo groot mogelijke ruimtelijke impact.’ 

 

Lawrence en Vincent Malstaf (B)
°1972, Brugge & °1968, Brugge

Belgisch kunstenaar Lawrence Malstaf woont en werkt in Tromsø, Noorwegen. Zijn werk situeert zich op de grens tussen het beeldende en theatrale. Hij ontwikkelt vaak immersieve, sensorische installaties en performances met een focus op beweging, toeval, orde en chaos. Hij werkt nauw samen met Tailleu Art Office.

Vincent Malstaf woont en werkt in België. Als muziekcomponist en geluidsingenieur werkte hij voor verschillende dansstukken en improvisatieprojecten. Daarnaast creëert hij installaties en performances, samen met zijn broer Lawrence en anderen. In 1997 stond hij mee aan de wieg van Bains::Connective, een artistiek laboratorium in Brussel.

9 - 21 feb 2016

GRATIS 

Opening 9 feb 19:30 – 23:00
10 -21 feb
wo - za 14:00 – 22:00
zo - di 14:00 – 19:00 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief