NIMBUS ATLAS, 2015

© Berndnaut Smilde Nimbus Atlas, 2015 slow motion video Courtesy the artist and Ronchini Gallery

NIMBUS ATLAS, 2015

Berndnaut Smilde

Terwijl in Smilde’s Nimbus series één beeld op de voorgrond treedt – de foto, niet de wolk zelf, wordt gepresenteerd in tentoonstellingen – verschuift bij Nimbus Atlas de aandacht naar het proces.

In deze installatie zie je hoe op drie slow motion videos zelfgemaakte wolken verschijnen en verdwijnen in een leegte. Geen decor of drager meer voor het beeld, enkel de wolk zelf. Het beeldmateriaal werd opgenomen met een high speed camera in 480 frames per seconde, resulterend in een vertraagde visualisatie van hoe wolken groeien, van vorm veranderen en licht reflecteren. 

 

Berndnaut Smilde (NL)
°1978, Groningen

Berndnaut Smilde is een Nederlands visueel of beeldend kunstenaar, wonend en werkend in Amsterdam. Smilde’s werk bestaat uit installaties, sculpturen en foto’s. Hij gebruikt zijn dagelijkse omgeving en ruimte als inspiratie, waarbij zijn interesse ligt in het temporele karakter van constructie en deconstructie. Artistiek legt hij de klemtoon op dualiteit. Zijn oeuvre bevraagt zowel binnen- als buitenkant, temporaliteit, de functie van materialen en architecturale elementen. Smilde behaalde een Master of Arts aan het Frank Mohr Instituut in Groningen. Hij wordt vertegenwoordigd door Ronchini Gallery.

9 - 21 feb 2016

GRATIS 

Opening 9 feb 19:30 – 23:00
10 -21 feb
wo - za 14:00 – 22:00
zo - di 14:00 – 19:00 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief