TORNADO, 2011-2014

© Alistair McClymont

TORNADO, 2011-2014

Alistair McClymont

Met The Limitations of Logic and the Absence of Absolute Certainty produceerde McClymont een reeks tekeningen op papier die de bewegingen en het pad van de tornado volgen en herproduceren. De tekeningen worden beïnvloed door traceerkaarten van orkanen die rasters gebruiken om een storm in kaart te brengen. De gekleurde tekeningen zijn gemaakt met behulp van de kleuren van de Beaufort windkracht schaal gereproduceerd in Indische inkt. Deze schaal wordt gebruikt om de windsnelheid te meten van 0 (blauw, rust) tot 12 (rood, orkaankracht). De tekenigen worden zo verbonden met de taal van weerkaarten en experiment.

Elke tekening begint als een raster van inktdruppeltjes, geplaatst onder de installatie. De ventilatoren worden voor een bepaalde tijd ingeschakeld om het pad van de tornado te traceren. Aangezien de tornado volledig onafgebakend is, wordt het geteisterd door de willekeurige, chaotische krachten van de turbulentie in de kamer. Deze maken de gekende draaibeweging op de vloer, waardoor de tornado een eigen antropomorf karakter krijgt.  De reeks tekeningen proberen dit karakter te vatten; elk vertelt een uniek verhaal over de voortgang van de tornado's over het papier, de beweging vastleggend in de tijd.

 

Alistair McClymont (UK)
°1978

Alistair McClymont is een kunstenaar en ontwerper, die woont en werkt in Londen. Zijn werk is een voortdurende proces van ontdekking en experiment, waarin hij gebruik maakt van verschillende materialen en technieken. De zoektocht naar wat het betekent mens te zijn, ligt aan de basis van zijn recente praktijk. Elk werk focust op een specifiek onderwerp en probeert het te ontleden in begrijpbare en misschien mooie onderdelen. Alistair McClymont behaalde zijn Master in beeldhouwkunst van het Royal College of Art in 2005.

9 - 21 feb 2016

GRATIS 

Opening 9 feb 19:30 – 23:00
10 -21 feb
wo - za 14:00 – 22:00
zo - di 14:00 – 19:00 

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief