Het ritueel van koken en eten was altijd een grote aanzet tot sociale relaties en het uitwisselen van ideëen. Dat geldt in het bijzonder voor evenementen zoals festivals, die naast een artistiek programma ook een tijdelijke gemeenschap van kunstenaars en bezoekers creëren. Om de keuken en de tafel als sociale plaats opnieuw te versterken ontwikkelden Benedetta Maxia en António Louro voor het Belluard Bollwerk Festival een zeer open keukensysteem: KITCHAIN. KITCHAIN is een constructie van een groot aantal uitklapbare tafels, banken en kitchenettes die afhankelijk van de ruimte in verschillende structuren kunnen worden gemonteerd.

Tijdens Artefact kan je in KITCHAIN aanschuiven voor een Ready-Made menu met een hoofdschotel + dessert + drankje, maar je kan ook (met anderen) je eigen potje koken in de daarvoor voorziene kitchenettes (Do-It-Yourself). Sommige Artefact artiesten en gasten koken op bepaalde avonden mee (Cook & Meet). De sleutelwoorden zijn sociaal contact, duurzaamheid, creatief design en vooral veel plezier.

Als je een dagmenu, een plaats in een kitchenette of een Cook & Meet wilt kopen:
klik hier voor readymade-menu
klik hier voor do it yourself (kitchenette)
klik hier voor cook & meet (koken met artiesten) 

WO 15 > DO 23 | 18.00-21.00
gesloten op maandag 20 februari
de laatste avond van het festival houden we een ‘left over day’

Cook & Meet avonden
wo 15 feb: Sarah Vanhee & Kristien Van den Brande
do 16 feb: Femke Snelting (constant) & Kate Rich (irational)
za 18 feb: Davis Freeman
di 21 feb: Rudi Laermans & Antoon Vandevelde
do 23 feb: Benedetta Maxia & Antonio Louro