Tijdens het ARTEFACT festival voor kunst en nieuwe media wordt het STUK gebouw gedurende 6 spannende dagen heruitgevonden door Belgische en internationale kunstenaars. Met beeld, klank en technologie bouwen zij een fascinerende en poëtische wereld.

Het programma bestaat uit installaties, concerten, theater & performances, een symposium en een software/videotentoonstelling. Via het internet connecteert ARTEFACT zich met andere locaties, één van de sleutel- werken van de selectie speelt zich grotendeels online af.

Ruimtelijkheid en hoe je ze ervaart is de rode draad doorheen het programma. De aanwezige kunstenaars zijn op zoek naar verrassende presentatievormen, sublieme momenten, lichamelijke ervaringen en emotionele technologie. Artiesten en wetenschappers met zeer diverse achtergronden onderzoeken ruimte, plaats & afstand en vertalen dit in nieuwe vormen.

Binnen het zeer gevarieerde concertluik van ARTEFACT ontmoeten architectuur en muziek elkaar: klanken worden plaatsen en ruimtes worden geluid.