De kunstencentra VOORUIT in Gent en STUK in Leuven linken hun gebouwen op zaterdag 18 februari.

Digitale netwerken maken directe communicatie mogelijk over afstand en tijd. Bij dat emailen, chatten, videoconferencen zijn alledaagse rituelen zoals samen eten of sporten of muziek beluisteren onmogelijk. Of net wel? Dat willen Michelle Teran en Jeff Mann onderzoeken met hun 'picknicks'. Van op twee verschillende locaties dineren de genodigden over het internet. Bij de live picknick bevindt één groep zich in het Gentse kunstencentrum VOORUIT en een andere groep in het STUK.

In het café van de VOORUIT kunnen de bezoekers op zaterdagavond meegenieten van het 'vuurwerk' dat Michaël Samyn en Auriea Harvey in THE ENDLESS FOREST ontsteken tijdens het ARTEFACT festival.

In de VOORUIT start op vrijdag SAY IT NOW! - een internationaal festival met performances, installaties, interventies & concerten. De artiesten in Say it now! vertellen iets over onze hedendaagse gesprekken, spitsen zich toe op de (visuele) voorstelling van tekst en taal en laten ons zien dat ook in de digitale wereld een Kafka woont.