De Optische Kamer en Jij (workshop)

© A.Panzavolta

De Optische Kamer en Jij (workshop)

Ortographe (IT)

Wat is een beeld en hoe ontstaat het? Wat gebeurt er als we een foto nemen of een film opnemen? Wat is het verschil tussen een smartphone en een oude fotocamera? Hoe ‘vang’ je een beeld? Kun je beelden ook weer ‘vrijlaten’ nadat je ze op een foto gevangen hebt? Antwoorden op die en andere vreemde vragen vind je door deel te nemen aan deze workshop over de werking van de camera.

Tijdens deze workshop zal je in een levensgrote ‘optische kamer’ (vergelijkbaar met het binnenwerk van een fototoestel) zien hoe afbeeldingen van de realiteit tot stand komen en kunnen worden veran- derd. Je werkt toe naar een voorstelling aan het einde van de dag, met als basis het sprookje De Gouden Sleutel van de gebroeders Grimm. Het publiek kijkt naar bewegende beelden die je zelf maakt en beïnvloedt. Het uiteindelijke verhaal wordt door jou zelf bepaald, naar aanleiding van je bijdrage aan de workshop. Na het deelnemen aan de workshop snap je een stuk beter hoe beelden en foto’s gemaakt, aangepast en gepresenteerd worden. 

Workshop in het Engels, met Nederlandse vertaling, voor kinderen tussen 6 en 12.
Deelnemers brengen zelf hun lunchpakket mee.

Toonmomenten (10’)
za 15 & zo 16 feb 14 . 17u00, 17u20 & 17u40 . STUK Labozaal
gratis (gelieve te reseveren) 

 

Regie Alessandro Panzavolta Met Francesca Amati, Julie Behaegel Productie Orthographe, dada prod. in samenwerking met Santarcangelo Festival

STUK Labozaal
za 15 feb 20149:00 - 18:00

€10, inschrijven verplicht. 

Mail ticket@stuk.be of bel naar STUK Onthaal op 016 320 320 met vermelding van naam van alle deelnemers, leeftijd van de kids en gsm-nr. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief