Body Revolution (2015, performance)

© K. Van der Elst

Body Revolution (2015, performance)

Mokhallad Rasem (IQ) / Toneelhuis

Het decor van deze performance is een installatie die deel uitmaakt van de Artefact expo.

Theatermaker Mokhallad Rasem stelt zich de vraag welke invloed de mediabeelden van de Arabische Lente hebben op zijn Belgische collega-makers en –performers met Marokkaanse, Tunesische, Irakese … (Arabische) roots Hoe voelt dat? Hoe ga je om met alle informatie die je als expat te horen krijgt van je familie en vrienden die daar achterbleven? Wat doet die informatie met je lijf? Hoe reageert het lichaam op geweld en angst?

Samen met vier performers zoekt Mokhallad Rasem een dansant antwoord op die vragen. Body Revolution wordt een guerrillaversie van een voorstelling: op korte tijd gemaakt en voor een beperkt publiek. Na een repetitieperiode en een toonmoment in het Toneelhuis wordt Body Revolution zijn première op Artefact.

Mokhallad Rasem is een Irakese theatermaker en regisseur, woonachtig in België. In 2013 won hij de prestigieuze Young Directors Award voor zijn bewerking van de klassieker Romeo and Juliet van Shakespeare bij Toneelhuis Antwerpen. Op dit moment richt hij zich in zijn werk vooral op de hedendaagse situatie in zijn thuisland Irak, terwijl hij voordien (in Irak) klassieke theaterproducties van bijvoorbeeld Camus of Shakespeare herwerkte naar de huidige tijd. In België is hij niet alleen bekend vanwege zijn eigen producties maar ook vanwege zijn werkzaamheden bij Monty, zijn samenwerking met de Amerikaanse theatergroep Sponsored by Nobody dat vele verschillende theaterhuizen in België en Nederland aandeed. Rasem studeerde in Bagdad aan zowel het conservatorium als de Academie voor Schone Kunsten. 

concept, regie mokhallad rasem | dansers/acteurs mostafa benkerroum bassim mohsen ehsan hemat | productie toneelhuis | coproductie artefact festival stuk leuven

STUK Atelier 2
wo 11 feb 201519:00
wo 11 feb 201520:30
za 14 feb 201515:00
za 14 feb 201517:00
za 14 feb 201521:00
zo 15 feb 201515:00
zo 15 feb 201517:00

Beperkte capaciteit, reserveren niet mogelijk.
 
Het decor van deze performance is een installatie die deel uitmaakt van de Artefact expo.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief