Ground (2012 - 2014)

© Jeroen Uyttendaele & Dewi de Vree

Ground (2012 - 2014)

Jeroen Uyttendaele (BE) & Dewi de Vree (NL)

Ground is een audiovisuele performance waarin grafiettekeningen worden gebruikt om geluid aan te sturen. Grafiet als de geleider voor elektriciteit. Door zijn variabele weerstand moduleert grafiet toonhoogte, amplitude en klankkleur van de geluidsgeneratoren die zijn aangebracht op de houtskool. Ground biedt een veld van mogelijkheden waarin auditieve en visuele elementen met elkaar verbonden zijn. Live elektronische muziek wordt expliciet gemaakt. De kunstenaars Jeroen Uyttendaele & Dewi de Vree tekenen en bespelen de tekeningen in een nieuw aangepaste performance.

Jeroen Uyttendaele is een kunstenaar die vooral werkt met geluid in relatie tot materie, licht, ruimte, tijd en de toeschouwer. Dit vertaalt zich in de ontwikkeling van audiovisuele instrumenten, installaties en geluidscomposities. Jeroen maakt vaak gebruik van de basiseigenschappen van technologie, zoals elektriciteit, metaal, geleidende materialen. Uyttendaele studeerde ArtScience aan de Koninklijke Academie, Den Haag.

Dewi de Vree is een mediakunstenares wiens werk gebaseerd is op de sensuele ervaring van fysieke experimenten. Met een achtergrond in de beeldende kunst, begon zij de relatie tussen beeld en geluid te onderzoeken. Ze ontwikkelde verschillende grafische partituren, geluidsperformances en installaties. Haar interesse voor de interactie tussen mens en machine leidde tot verschillende 'vertaal-machines' en geluidsinterfaces. Momenteel is ze bezig met een onderzoek naar elektromagnetisme en het ontwikkelen van instrumenten die de elektromagnetische velden omzetten in geluid. Ze studeerde aan de afdeling audiovisuele media aan de Rietveld Academie in Amsterdam en aan de Interfaculteit ArtScience aan de KABK in Den Haag, Nederland.

STUK Soetezaal
zo 22 feb 201516:00

GRATIS

Schrijf je in op onze nieuwsbrief