Ground (workshop 8+)

© J.Uyttendaele & D.de Wree

Ground (workshop 8+)

Jeroen Uyttendaele (BE) & Dewi de Vree (NL)

Kan je geluiden zien of beelden horen? In deze workshop bouw je samen met enkele kunstenaars een elektronisch muziekinstrument waarbij je muziek maakt door te tekenen. De deelnemers worden kort ingeleid in de basisprincipes van de elektronica en krijgen een spoedcursus geschiedenis van de elektronische muziek. Na deze korte inleiding bouwt iedereen zijn/haar ‘grafiet synthesizer’. Een grafiet synthesizer verandert potlood in een elektronisch muziekinstrument. Hierbij wordt het mogelijk om geluiden te tekenen of tekeningen om te zetten naar geluid. Na het bouwen van de synthesizer worden de deelnemers uitgenodigd een tekening te maken en te bespelen. De tekeningen worden nadien tentoongesteld in de bibliotheek van Leuven gedurende het Artefact festival. 

Jeroen Uyttendaele is een kunstenaar die vooral werkt met geluid in relatie tot materie, licht, ruimte, tijd en de toeschouwer. Dit vertaalt zich in de ontwikkeling van audiovisuele instrumenten, installaties en geluidscomposities. Jeroen maakt vaak gebruik van de basiseigenschappen van technologie, zoals elektriciteit, metaal, geleidende materialen. Uyttendaele studeerde ArtScience aan de Koninklijke Academie, Den Haag.

Dewi de Vree is een mediakunstenares wiens werk gebaseerd is op de sensuele ervaring van fysieke experimenten. Met een achtergrond in de beeldende kunst, begon zij de relatie tussen beeld en geluid te onderzoeken. Ze ontwikkelde verschillende grafische partituren, geluidsperformances en installaties. Haar interesse voor de interactie tussen mens en machine leidde tot verschillende 'vertaal-machines' en geluidsinterfaces. Momenteel is ze bezig met een onderzoek naar elektromagnetisme en het ontwikkelen van instrumenten die de elektromagnetische velden omzetten in geluid. Ze studeerde aan de afdeling audiovisuele media aan de Rietveld Academie in Amsterdam en aan de Interfaculteit ArtScience aan de KABK in Den Haag, Nederland.

In samenwerking met Artforum, Vaartkom 4 Leuven 
 

OPEK, Vaartkom 4 Leuven
za 14 feb 201510:00 - 16:00
zo 15 feb 201510:00 - 16:00
ma 16 feb 201510:00 - 16:00

5 euro

Workshop in het Nederlands 
Inschrijving verplicht via marijke@artforumvzw.be
Artforum: OPEK, Vaartkom 4, 3000 Leuven
016 24 66 24 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief