Artefact 2019

21.0210.03

In 2019 staat Artefact met Parallel Crossings in het teken van beweging. We nodigen je uit om zelf een weg uit te stippelen door de expo of met een avond uit het Sound-programma, een lezing, performance of filmvoorstelling.

Installation views © Kristof Vrancken

Artefact is een tentoonstelling en festival waarin hedendaagse kunst, actualiteit en maatschappelijke uitdagingen elkaar vinden. Centraal staan hedendaagse kunstpraktijken die zich op po√ętische, kritische en onderzoekende wijze verhouden tot een complex thema, een onderwerp dat ons allen verbindt of verdeelt.

Met als titel Parallel Crossings staat Artefact 2019 in het teken van beweging als dynamische kracht, inherent aan natuur, mensen, en dingen. De tentoonstelling met bestaand en nieuw werk van 15 kunstenaars en collectieven onthult nieuwe verhalen en verfrissende perspectieven op dit bekende, maar complexe thema. Het soundprogramma stelt de muzikant als bewegend wezen in een steeds meer geconnecteerde wereld centraal. Lezingen, workshops, film en performance geven je de mogelijkheid om verder en dieper in het thema te duiken.

Van harte welkom in STUK.