Artefact 2020

13.0201.03

In 2020 staat Artefact met Alone Together in het teken van alleen-zijn, eenzaamheid en verbinding in de huidige samenleving. Aan de hand van een uitgebreide tentoonstelling in STUK en de binnenstad van Leuven, een energiek concertprogramma, recente filmparels en verdiepende lezingen nodigen we je uit om te ontdekken hoe kunstenaars zich tot deze thema’s verhouden.

Artefact is een tentoonstelling en festival waarin hedendaagse kunst, actualiteit en maatschappelijke uitdagingen elkaar vinden. Centraal staan hedendaagse kunstpraktijken die zich op poëtische, kritische en onderzoekende wijze verhouden tot een complex onderwerp, een thema dat ons allen verbindt of verdeelt.

In 2020 staat Artefact met Alone Together in het teken van alleen-zijn, eenzaamheid en verbinding in de huidige samenleving. De tentoonstelling met bestaand en nieuw werk van 23 kunstenaars en collectieven werpt een licht op deze soms gevoelige materie. Het Concert en Sound programma gaat dieper in op de verbindende kracht van muziek, en reflecteert over de staat van eenzaamheid en het onvermogen om te communiceren. De lezingen, workshops, en films geven je de mogelijkheid om verder en dieper in het thema te duiken.

Van harte welkom in STUK.