ZIEL

Audiomakerij Selkie

Audiomakerij Selkie - ZIEL

Onzichtbaar. Onmeetbaar. Onbestaand? Audiomakerij Selkie stippelt onder de titel Ziel een langlopend project uit om het domein van de ziel in kaart te brengen. In het kader van Artefact komen Eva De Groote en Ruben Nachtergaele naar buiten met de eerste aflevering waarin filosoof Johan Braeckman en journaliste Anne Wislez hun inzichten delen.

Hebben mensen een ziel? Hebben dingen een ziel? Hoe kom je tot het ervaren van eenheidsbewustzijn? Kan je dat bewust opzoeken? Wat is extase bekeken vanuit wetenschappelijk perspectief? De luisteraar schuift tijdens deze reeks mee aan tafel met filosofen, wetenschappers, zen beoefenaars, psychonauten, kunstenaars en sjamanistische helers, en wordt onderweg ook uitgenodigd in bijzondere audiolandschappen voor kleine oefeningen van zielsexploratie.

Courtesy of the artists

Selkie
°1974, Roeselare, België
°1974, Oudenaarde, België

Selkie is de audiomakerij van geluidskunstenaar Ruben Nachtergaele en schrijver Eva De Groote. Ze hebben drie dochters samen, hun artistieke wegen kruisten echter pas vijf jaar geleden voor het eerst. Toen ontdekten ze tijdens een buurtproject dat ze een intuïtieve manier van creëren gemeenschappelijk hebben en dat hun samenwerking unieke audioverhalen oplevert. Het audiowerk van Selkie werd intussen opgemerkt in lokale en internationale middens met nominaties en prijzen. Zo ontving ‘Heralds of Rain’ de prijs voor FEARless audio op het Ierse HearSay festival en werd ‘Nabij’ genomineerd in de categorie ‘Story’ op het DS Podcastfestival.