Sinds 31 mei 2009 schrijft Christin Lahr dagelijks 1 eurocent over naar de bankrekening van het Duitse Federale Ministerie van Financiën. Daarmee helpt ze de groeiende schuldenberg met mondjesmaat te bestrijden. Bij iedere overschrijving kan ze een mededeling van 108 karakters invoeren. Die gebruikt ze om Het Kapitaal, Kritiek der politieke economie van Karl Marx over te schrijven. Zo wordt dat boek online getransfereerd naar de centrale rekening van de Duitse staat. Met ongeveer 15.709 cent en 1.696.500 tekens heeft Lahr 43 jaar nodig voor dit project.

MACHT GESCHENKE laat onherroepelijk zijn sporen na in rekeningen en archieven. Het is een geschenk aan alle mensen, dat binnendringt in het budget van de staat, beheerd wordt door de op dat moment verkozen afgevaardigden en veilig bewaard wordt in de Bundesbank. Iedere overschrijving wordt door Lahr gedocumenteerd met een schermafbeelding en éénmaal geprint, gesigneerd en aan individuele burgers meegegeven.

De kunstenares zal gedurende meerdere dagen tijdens het festival aanwezig zijn en plaatsnemen op een geleende stoel van een leidend figuur (de Leuvense burgemeester Louis Tobback), terwijl ze verderwerkt aan haar project  als een performance (schrijven, tekenen, geld overschrijven, beelden bewerken, gesprekken met het publiek, …).
performance:
14 Februari: 19u00>22u30
15-19 Februari: 15u30>20u00