© kirchner 1508

Op 16 februari geeft Frank Raes (hoofd van de onderzoekseenheid Klimaatverandering en Luchtkwaliteit van de Europese Gemeenschap) een inleidende lezing bij deze voorstelling, met als thema "How to live with climate change". De lezing begint om 19u30 in STUK Auditorium en is Engels gesproken. De toegang is gratis.

In de wervelende performance Expanding Energy word je meegenomen op een energieke trip doorheen de duurzaamheidsproblematiek. Na een introductie waarin het publiek gevraagd wordt zelf een bijdrage te leveren aan de transitie naar een klimaatneutraal bestaan, barst er een massachoreografie los waarin onze verslaving aan energie en vooruitgang op opzwepende wijze wordt verbeeld. Davis Freeman, Jerry Killick, muzikanten Paul Lemp en Jochen Arbeit (Einstürzende Neubauten) en twintig dansers zorgen voor die klimaatneutrale voorstelling.

Het gezelschap Random Scream van Davis Freeman en Lilia Mestre werd aan het begin van deze eeuw opgericht om de uiteenlopende elementen van onze moderne cultuur voor het voetlicht te brengen in de vorm van dans, theater en beeldende kunst. De projecten van Random Scream maken onzichtbare processen zichtbaar door de aandacht te vestigen op persoonlijke interacties en de manieren waarop onze keuzes direct invloed hebben op de wereld om ons heen.

STUK & Davis Freeman zoeken deelnemers voor deze voorstelling. De deelnemers zullen tijdens de voorstelling samen op het podium staan met ervaren performers als Davis Freeman (Random Scream), Jerry Killick (Forced Entertainment), Paul Lemp (Candy Bomber) en Jochen Arbeit (Einstürzende Neubauten). Samen wordt er een spectaculaire massachoreografie gecreëerd rond het thema energie en duurzaamheid.

We zijn op zoek naar geïnteresseerden van alle leeftijden tussen de 14 en 60 jaar. Danservaring is op geen enkele manier vereist; als je affiniteit hebt met beweging in brede zin, en je graag deel zou willen uitmaken van deze unieke voorstelling, ben je meer dan welkom om deel te nemen.

In de week van 13 februari zijn er enkele repetitiemomenten voorzien:

maandag 13 februari van 18u tot 21u;
dinsdag 14 februari van 18u tot 21u;
woensdag 15 februari van 18u tot 21u;
donderdag 16 februari vanaf 17u (voorstelling om 20.30u);
vrijdag 17 februari vanaf 19u (voorstelling om 20.30u).

Als je wilt deelnemen aan Expanding Energy, of als je nog vragen hebt, stuur dan een mail naar marijn.lems@stuk.be.

In het kader van het mediakunstprogramma van Kulturama. Klik hier voor meer info.