iMac Music (2012)

© Jonathan Reus

iMac Music (2012)

iii - Jonathan Reus (US)

Jonathan Reus gebruikt in iMac Music vintage iMac G3-computers. Hij creëert een sonische en visuele ervaring doordat hij direct en met sondes de elektronische ingewanden van de computer aanraakt. Een beeld van de desktop van die computer wordt geprojecteerd op een scherm. Door de verstoringen die veroorzaakt worden door het aanraken van de interne computeronderdelen ontstaan surrealistische en impressionistische beelden. Het geheel ziet eruit als een anatomische ontleding van een lichaam. Dat idee wordt nog versterkt doordat het wordt getoond in het oude STUK Auditorium. Het lichaam van de kunstenaar wordt op een gegeven moment zelf ingezet als onderdeel van het circuit en zorgt voor een extra bron van verstoring.

Jonathan Reus is een Amerikaanse onderzoeker die in zijn praktijk focust op de interpretatie van het technologische, op zoek naar een radicaal materialistische en belichaamde benaderingen. Zijn performances, installaties en workshops kunnen gezien worden als autonome kunstwerken, live experimenten en fundamentele kunstwetenschappelijke onderzoeken.

Reus is lid van het Instrument Inventors Initiative uit Den Haag en is lid van de International Soundlings Sound Artists Network. Hij trad op, gaf lezingen, en heeft werk getoond in Europa, Noord-Amerika en Azië. Hij is momenteel gevestigd in Den Haag en Amsterdam.

STUK Auditorium
vr 20 feb 201520:00

GRATIS

Schrijf je in op onze nieuwsbrief