Walls/Oram + Oaktree vs Avondlicht [UITVERKOCHT]

Nacht Collectief x Oaktree - Woodscape

Walls/Oram + Oaktree vs Avondlicht [UITVERKOCHT]

21:00doors
21:15 - 22:00oaktree vs avondlicht
22:15 - 23:15Walls/Oram



Walls
en Daphne Oram is geen evidentie combinatie. Toch heeft de hedendaagse elektronica veel te danken aan deze dame. Oram ontwikkelde in de BBC-geluidsstudio’s de Oramics machine, een prehistorische synthesizer die beeld door licht omzette in geluid.  Oram wilde geen commerciële compromissen sluiten, had moeite met de financiering van haar onderzoek en belandde in de obscuriteit. Ondertussen is er Walls, het Kompakt-duo Sam Willis en Alessio Natalizia, dat probeert Oram uit de vergetelheid te halen. Op hun album Sound Houses duiken ze in de archieven van Oram’s BBC Radiophonic Workshop om haar ideeën en werk te reconstrueren. En dat is niet het einde van Walls’ queeste, ze willen ook gaan graven in het werk van andere experimentele componisten als Delia Derbyshire en Pauline Oliveros.

Oaktree vs Avondlicht samen in een project, dat is een win-win-situatie. Ze doen het allebei voortreffelijk als solo-artiest, samen ontstaat er chemie. Hun sound wordt vaak omschreven als vernieuwend en mysterieus. Wie luistert naar hun verbluffende composities zal zich gewaar worden van hun brede gamma aan invloeden. 

'Oaktree en Avondlicht leveren een plaat af die van de eerste beat tot de laatste drumslag simpelweg prachtig is. Meer woorden hoeven ook wij daar niet aan vuil te maken.' (****, CuttingEdge)

'Uiterst koket visitekaartje van twee onbetwiste talenten uit de Belgische elektronica.' (RifRaf)

STUK Labozaal
wo 11 feb 201521:00

gratis - reservering verplicht via ticket@stuk.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief