© Giannina Urmeneta Ottiker

Een theaterruimte staat bol van de mogelijkheden. Sommigen zijn al uitgewerkt in het verleden, andere moeten nog worden uitgetest, heel wat mogelijkheden brengen het nooit verder dan een idee, een concept… Hoe maken we een geheugen voor die mogelijkheden? Geprikkeld door die vraag maakt deepblue een vergelijking tussen de theaterruimte en een archief.

De theaterzaal wordt gezien als een informatienetwerk waarin objecten en technologie een actieve, bijna menselijke rol spelen. De zaal is een archief, waarin gegevens worden opgeslagen, geordend, opgevraagd en doorgegeven. De performers zijn net als de objecten dragers van data. Hun bewegingschoreografie is gericht op stockeren, structureren en doorgeven.

De frontale opstelling van toeschouwer tegenover performer en de hiërarchie tussen performer, licht, geluid en objecten, wordt verlaten. Een performer wordt als een onpersoonlijke betekenisdrager opgevoerd, een archivaris van bewegingen en acties, terwijl objecten een persoonlijkheid en stem krijgen.

Op di 9, wo 10, do 11, za 13 en zo 14 februari is you are here als installatie te bekijken.

www.deepblue.be