In haar nieuwe kunstwerk Untitled laat kunstenaar, performer en schrijver Sarah Vanhee mensen aan het woord die zelf een kunstwerk in huis hebben. Welke status hebben die objecten bij mensen thuis in relatie tot het werk dat in grote musea en op biënnales wordt getoond? Wat betekent het gebaar van ‘kunst’ in huis halen? Hoe zijn de tentoonstellingsbezoeker en de bewoner van het huis met elkaar verbonden?

Untitled (Leuven) verhoudt zich tot de discoursvorming binnen de hedendaagse kunst, zoals de huizen rondom STUK zich verhouden tot dit hedendaags kunstencentrum. Het werk beweegt zich tussen een ongewoon intieme plek en het gedeelde publieke terrein; tussen de algemene theorievorming en het persoonlijke verhaal. Het tast de grenzen van het conceptuele kunstwerk af, in een dynamisch gebied waar de taal van de mens en de taal van het kunstwerk elkaar hypothekeren. Het is een spel met de gebruikelijke codes en formaliteiten van kunstinstituten, en uiteindelijk ook met auteurschap.

Untitled (Leuven) maakt deel uit van de Artefact-tentoonstelling maar vindt plaats in private huizen rondom STUK. Wie dit werk wil zien, kan zich aanmelden aan het STUK Onthaal. Het werk is bedoeld voor individuele tentoonstellingsbezoekers en de plaatsen zijn dan ook beperkt.