(* Casting out the nines of de negenproef is een wiskundige methode om een berekening, zoals een optelling of een vermenigvuldiging, te controleren op fouten.)

LETS is een ‘local exchange trading system’, oftewel een lokaal ruilsysteem waarbij mensen diensten en goederen uitwisselen zonder gebruik van geld. De Italiaanse Anna Rispoli ontwikkelt voor Casting out the nines een miniLETS-versie waarbij ze onderzoekt hoe flexibel het systeem is. De voorstelling speelt op twee avonden, maar met telkens een andere insteek: op dinsdag 14 februari (Spending the hour) ligt de nadruk op een illustratieve benadering van LETS; op woensdag 15 februari (Paying it back) gaat ze meer op zoek naar wat dit systeem specifiek voor haar als kunstenaar betekent. Als toeschouwer kan je een ticket kopen door te betalen of door een wederdienst aan te bieden.

Anna Rispoli werd geboren in Noord-Italië maar woont en werkt momenteel in Brussel. In haar visueel werk en haar performances verkent zij de conceptuele en esthetische opties die mogelijk zijn tussen de publieke ruimte en het private territorium.

Je kan voor deze voorstelling een ticket kopen (€8) of je kan kiezen voor een ruilticket: je krijgt dan een (gratis) ticket in ruil voor een wederdienst. Als je €8 wil betalen, kan je online je ticket kopen. Indien je een 'ruilticket' wenst, stuur dan een mail naar ticket@stuk.be. Nadien krijg je hierover nog informatie toegestuurd over de mogelijke wederdiensten.