© Heine Avdal

Field Works-office maakt deel uit van een reeks intieme en speelse performances waarin Avdal en Shinozaki in verschillende domeinen en lagen van de samenleving willen infiltreren met artistieke ingrepen. De groep exploreert de codes en conventies van verschillende ruimtes en stelt die ter discussie. Elke locatie roept immers bepaalde verwachtingen op, en ideeën over hoe we ons op die plek (moeten) gedragen.

Heine Avdal, Yukiko Shinozaki, geluidskunstenaar Fabrice Moinet, striptekenaar en performer Brynjar Åbel Bandlien, en de performers Michiel Reynaert en Uiko Watanabe onderzoeken het mysterie en de poëzie van de (sociale) omgeving, de manier waarop wij de ruimte in ons opnemen én waarop de ruimte ons ‘opneemt’, en de invloed die de omgeving uitoefent op ons gedrag. Het is een intieme voorstelling die bij elke toeschouwer voor een andere ervaring zorgt.

Deze performance laat de poëzie voelen in computers, printers, paperassen of een koffiemachine. Met de subtiele verplaatsing van geluiden, tekeningen en beweging overstijgen lichamen en acties hun gebruikelijke grenzen. In de burelen van de Provincie Vlaams-Brabant beland je in de bedrijvigheid van de echte werknemers en acteurs: kasten en lades worden geopend, mappen worden verlegd, papieren vliegen in het rond,… In een choreografie van kantoorattributen en personeel groeien alledaagse situaties uit tot iets bijzonders en absurds.