© Na'ama Landau

In de natuurkunde is veerkracht (resilience) een meetbare eigenschap, verwijzend naar het vermogen van een lichaam om naar zijn oorspronkelijke vorm terug te keren.

About Resilience is een onderzoekproject over fysieke veerkracht tijdens betogingen en demonstraties. De Israëlisch-Franse choreograaf Ehud Darash volgde de golf van protestbewegingen, -marsen en –nederzettingen in Israel alsook de protestmarsen tijdens de Arabische lente en de protestacties van de Occupy Wall Street-groep in New York.

Ehud Darash onderzoekt de veerkracht van een fysiek artistiek lichaam en van het protest-lichaam zoals een betoging of een protest-nederzetting. Hij doet dat onder meer door beiden fysiek met elkaar te confronteren. De reacties van de omstaanders en dus het effect van de artistieke ingreep op een politiek lichaam, de protestmassa, werden vastgelegd op film.

Darash baseerde zich op het gefilmde materiaal en de fysieke ervaringen voor het maken van bewegingen. About Resilience bestaat uit een lezing, een video-installatie en een dansvoorstelling. Het is een presentatie maar ook een voorstel om te zoeken naar alternatieve interactie.