Willy Römer fotografeerde in 1919 een straatgevecht tijdens de bezetting van het Berlijnse persdistrict door revolutionairen. We volgen het parcours doorheen de tijd van deze foto die evolueerde van een document van een historische gebeurtenis naar een digitaal beeld in het bezit van Corbis, één van de grootste beeldbanken en fotoarchieven (waar je tegen betaling foto's kan downloaden). De foto heeft op de website van Corbis de (verkeerde) titel Revolution in Berlin - Forces loyal to the Kaiser and Imperial Government prepare to do battle against insurgents near end of World War I.

Corbis werd in 1989 opgericht door Bill Gates. Het bedrijf bezit meer dan 70 miljoen foto's en bewaart zijn analoge collectie in een voormalige ondergrondse mijn in Pennsylvania. Gates werd eigenaar van Römer's beeld toen hij een privé fotocollectie opkocht. Volgens het internationale auteursrecht mag de foto vrij gebruikt worden, maar Corbis verkoopt het beeld online en behoudt het auteursrecht dankzij een watermerk dat ze eraan toevoegden.

Ines Schaber benadrukt de problematische verhouding tussen het beeld als privébezit en het beeld als schrijver en drager van onze geschiedenis. Ze toont het potentiële gevaar van een monopolistisch kapitalistisch toeëigenen van beeldend geheugen. Op de originale foto toont Schaber een brief die ze schreef aan Bill.