Met dit omgebouwd ‘fototoestel’ kan je in de beelden van anderen binnendringen. Terwijl iemand een foto neemt projecteert de Fulgurator in een fractie van een seconde (onzichtbaar voor het menselijke oog) een tekst of beeld op het gefotografeerde object, gebouw of persoon. De fotograaf is zich hiervan niet bewust, de manipulatie is enkel achteraf zichtbaar.

Het toestel wordt geactiveerd door de flits die fotografen gebruiken en kan overal ingezet worden. Iedere foto genomen op exact hetzelfde moment en van hetzelfde object als datgene waarop de Fulgurator is gericht wordt door de manipulatie aangetast, waardoor visuele informatie ongemerkt in de beelden van anderen kan worden gesmokkeld.

Het grote vertrouwen van mensen in hun fotografische reproducties van de realiteit motiveerde von Bismarck om dit toestel te ontwikkelen. Op gevoelige en populaire locaties, of plaatsen met politieke connotaties, kunnen interventies zeer efficiënt zijn. Von Bismarck was recent aanwezig op Barack Obama’s speech in  Berlijn (waar enkelen later een kruis zagen op hun foto) en op het Tiananmen-plein in Peking (waar hij een ‘Magritte duif’ flitste op het portret van Mao Zedong).