Dit internetproject maakt het mogelijk om de volledige tekst van een boek (Neal Stephenson's Cryptonomicon) in één enkel beeld te verbergen. Het werk bestaat uit 3 bestanden die je kan downloaden op de site van de kunstenaar: een script (crisis.php), een verklarende tekst met instructies (crisis.txt) en een beeld (crisis.png).

Het .png beeld toont het bureaublad van een computer waarop verschillende vensters geopend zijn tegen een kleurrijke achtergrond. Een venster met een still uit The Matrix (die vermoedelijk illegaal wordt gekopieerd), een venster waar de broncode van het script een ASCII versie van het boek genereert, een ander venster bevat de handleiding om het script uit te voeren. Op een serie logo’s onderaan kunnen we de titel van Stephenson’s boek lezen. Cryptonomicon handelt grotendeels over encryptie en pogingen om militaire informatiecodes te kraken tijdens WO II.

De .png beeld is de intellectuele eigendom van 'Robert Luxemburg' en kan door hem vrij verspreid worden. Maar als een bezoeker de files van zijn site downloadt en het script op het beeld toepast is hij strafbaar voor het onrechtmatig gebruik van auteursrechtelijk beschermd materiaal. Lütgert toont ook aan dat elke vorm van digitale informatie kan omgezet worden in om het even welke andere digitale vorm.