© Giannina Urmeneta Ottiker

Een voorstelling komt tot stand door een specifieke combinatie van allerlei elementen zoals de performers, bewegingen, de zaal, het geluid, de tekst, de toeschouwers, objecten, … Door de ontelbare combinaties van al deze parameters zijn de mogelijkheden van een theaterzaal even oneindig. Sommigen zijn al uitgewerkt in het verleden, andere moeten nog worden uitgetest, heel wat mogelijkheden worden nooit gerealiseerd. Hoe maken we een archief voor die potentiële situaties en verhalen?

Geprikkeld door die vraag maakte deepblue twee jaar geleden een voorstelling waarin de vergelijking tussen een theaterruimte en een archief centraal staat. Voor On Gaps and Silent Documents vertalen ze deze performance nu naar een ruimtelijke installatie. De toeschouwer legt zelf een parcours af doorheen een reeks miniatuurscènes. Boodschappen in computertaal en de evolutie in het geluid suggereren dat wat we doorgaans als een dood object beschouwen, toch een zekere autonomie en autoriteit kan krijgen.

Op vrijdag 12 februari is de installatie niet te bezoeken, om 20u30 vindt die dag de gelijknamige voorstelling you are here plaats.