“Architecture is judged by eyes that see, by the head that turns, and the legs that walk. Architecture is not a synchronic phenomenon but a successive one, made up of pictures adding themselves one to the other, following each other in time and space, like music.”

- Le Corbusier. Modulor. I. -

Net als in de natuur vind je orde in structuren die door de mens gemaakt worden. De stoep voor je voordeur, de tegels in je huis, de lijnen in je gevel, gestandariseerde maten van bouwmateriaal en bovenal het grid van de stad zelf zijn mooie voorbeelden van dit gevoel voor orde. Je vindt overigens ook patronen in niet-fysieke structuren. Denk aan taal, muziek, film, literatuur … Symmetrie, rotatie of ritme kan je ook makkelijk overzetten naar tijdsstructuren.

Time Tilings [stuk] is een locatieproject van de Spaanse kunstenaar Pablo Valbuena. Zijn installatie werpt letterlijk en figuurlijk licht op de architectuur van het STUK-gebouw. Hij wekt de patronen van de tegels in het gebouw tot leven met een ingenieuze, bewegende lichtprojectie. Hij zoekt zo het kruispunt op van architecturale systemen en tijdsgebonden patronen.